Belföld

2009.10.19. 14:38

Megvásárolt kopogtató cédulák - a rendőrség vizsgálódik

FMH - A rendőrség vizsgálja a vásárolt ajánlószelvények ügyét, a kapott adatok és információk alapján, a törvényes határidőn belül döntenek a büntetőeljárás megindításáról - mondta el az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő délután.

feol.hu

Tafferner Éva ismertetése szerint a nap folyamán a Magyar Televízió egyik munkatársa jelentkezett a Budapest Főváros VIII. Kerületi Választási Irodánál, ahol leadta azt a 45 darab kopogtató cédulát, melyet illegális úton szerzett be egy ismeretlen személytől.
Az iroda munkatársai jegyzőkönyvet vettek fel az átadásról, melyet a kopogtatócédulákkal együtt továbbítottak a Budapesti Rendőr-főkapitányságra - tette hozzá a szóvivő.
Az M1 A szólás szabadsága című műsor vasárnapi adásában egy rejtett kamerával készített riportban arról számoltak be, hogy a főváros VIII. kerületében novemberben sorra kerülő polgármester-választásra készülődve 45 darab, egyenként 1.000 forintért vásárolt ajánlószelvényt sikerült a riporternek vásárolnia. A műsorban elhangzott: a riporternek további ajánlószelvényeket kínáltak eladásra, de azzal az indokkal, hogy "nagyon keresik" az ajánlószelvényeket, az újabbak már 2.000 forintba kerültek volna.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!