Belföld

2011.03.25. 14:53

Megbízott rektor a nemzetvédelmi egyetem élén

FMH - A honvédelmi miniszter az év végéig Padányi József rektor-helyettest bízta meg a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) irányításával - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint az eddigi rektor, Lakatos László nyugállományú vezérőrnagy vezetői megbízatását - saját kérésére - Hende Csaba visszavonta. Lakatos László azzal, hogy stabilizálta az intézmény működését, megteremtette a feltételeket az átalakítás feladatainak sikeres végrehajtásához - írták. 
A honvédelmi miniszter az új vezetőtől azt várja: eddigi tapasztalataival segítse, hogy az összevonást követően egy európai szintű elitintézménnyé váljon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az új közszolgálati egyetem a ZMNE, a Rendőrtiszti Főiskola, valamint a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar összevonásával jön majd létre. Padányi József számos csapattiszti szolgálat mellett a kilencvenes években betöltötte az SFOR műszaki főnöki, a Magyar Műszaki Kontingens törzsfőnöki, majd parancsnokhelyettesi beosztását - áll a közleményben.
Az egyetem új vezetője a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora, a hadtudomány kandidátusa, az elmúlt időszakban hét egyetemi jegyzet elkészítésében vett részt.
Padányi József megbízatása december 31-ig szól - olvasható a HM közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!