Belföld

2010.05.05. 12:45

Megalakult a Fidesz-KDNP frakció (frissítve 15.10)

Megalakult a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja - jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője szerda délelőtt az Országház Felsőházi termében.

MTI

Navracsics Tibor a két képviselőcsoport alakuló ülésén elmondott rövid köszöntőjében úgy fogalmazott: az elmúlt négy év a demokrácia és a jogállam védelmével telt el Magyarországon.

A Fidesz jelöltje az Országgyűlés elnöki posztjára Schmitt Pál.


A Fidesz-KDNP első döntése, amint megkapja a kormányzati felhatalmazást, az lesz, hogy Orbán Viktor egy miniszterelnöki megbízottat nevez ki Balsai István személyében a 2006 októberében történtek kivizsgálására. Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak - hangsúlyozta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szerdai alakuló ülésén az Országházban.
A leendő kormányfő kijelentette: nem fogják szó nélkül hagyni, ami 2006. október 23-án történt.
"Ezért felelni kell" - a törvényes keretek között - mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel - szögezte le Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól. A Fidesz elnöke pártja és a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának szerdai alakuló ülésén, az Országházban azt mondta: csak e két ügyet követheti majd az "alkotmányozási munka". "Utána alkossuk meg azt az összefoglaló dokumentumot, amelyre Magyarország minden polgára büszke lehet" - fogalmazott.
Orbán Viktor közölte, rövid időn belül nem tudnak új alkotmányt alkotni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!