Belföld

2011.10.19. 18:09

Még mindig hidegek a radiátorok

A kormány szerdai ülésén felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy csütörtökön oldja meg a Pest megyei fűtetlen iskolák helyzetét - közölte Giró-Szász András újságírók előtt.

MTI

A kormányszóvivő azt mondta, miután a megyei önkormányzati intézmények állami fenntartás alá kerülnek majd, többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló helyzet sem Pest megyében, sem máshol az országban. A kabinet azonban addig is, amíg ez nem történik meg, "felelősséget érez, hogy ilyen helyzetek ne álljanak elő, mint most Pest megyében" - tette hozzá.
   


Arra a kérdésre, hogy mikorra lehet fűtés a Pest megyei iskolákban, Giró-Szász András azt válaszolta: a kialakult helyzet csütörtökön megoldódhat, és így a leggyorsabb időn belül, ami technikailag lehetséges, újra fűthetnek az intézményekben.
   
Jelenleg 18 Pest megyei iskolában hidegek a radiátorok, miután a Tigáz - az iskolákat fenntartó megyei önkormányzat tartozása miatt - kikapcsolta a gázt, így nem tudnak fűteni. A megye vezetésének pedig sem áthidaló javaslata, sem pénze nincs arra az esetre, ha a Tigáz a jövőben sem fogadja el garanciaként a megyei közgyűlési elnökök és a kormány közötti, az intézmények januári átadás-átvételéről szóló szándéknyilatkozatot - közölte a megyeháza sajtófőnöke szerdán az MTI-vel. Ambrus András azt mondta, ha nem érkezik gyors kormányzati segítség, akár december végéig hidegek maradhatnak a radiátorok az érintett iskolákban és további csaknem húsz megyei közintézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!