Belföld

2011.03.17. 17:45

Március 15. - Az MSZP tudni szeretné, hogy milyen forrásból származik a tapsolóknak kifizetett pénz

Az MSZP egyebek között azt kérdezi a kormánytól, hogy milyen forrásból származott a március 15-én "tapsolóknak" feketén kifizetett összeg.

MTI

Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleménye felidézi, hogy március 15-ei sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök Nemzeti Múzeumnál tartott beszéde alatt fizetett tapsolókat alkalmaztak. Mint írja, a MSZP megdöbbenéssel hallgatta a statiszták origo.hu-nak adott interjúját, amelyből kiderült, a tapsoló fiataloknak fejenként kétezer forintot ígértek feketén, szerződés nélkül.
Török Zsolt szerint az ügy politikai üzenete egyértelmű: Orbán Viktor fél a támogatók hiányától egy közszereplésen, és élőkordon mögé bújik.
Az ilyen eljárást a Magyar Szocialista Párt visszatetszőnek tartja egy olyan kormánytól, amelyik nap mint nap tisztességről, igazságosabb közteherviselésről és magas társadalmi támogatottságáról szónokol.
Az üggyel kapcsolatban az MSZP az adófizető állampolgárok nevében arra is választ vár, hogy "a nemzeti ügyek kormánya milyen példát kíván állítani a tapsolásra törvénytelenül alkalmazott fiatalok elé ezzel a magatartással?"
Azt is kérdezik, hogy "a Fidesz egymillió új munkahelyet fekete munkásokkal, tapsikolókkal képzeli el, vagy végre előáll egy tisztességes és reális tervvel is a munkanélküliség csökkentésére?"
Mitől fél Orbán Viktor, amikor 500 statisztát állít önmaga és a választópolgárok tömege közé? - kérdezi Török Zsolt a közleményben.
Mint írja, nem lepődnek meg a fekete pénzeken, "hiszen jól emlékszik még mindenki az Ezüsthajóra, vagy az Orbán-szőlőknél a miniszterelnök kijelentésére: ne mi nyerjük a legtöbbet!. De akkor sem lett a kormányzás vége a happy end. Kaya Ibrahimmal történt bűvészmutatványai után ezen az apróságon meg sem kell lepődni" - írja.
"Petőfi versét megkurtíthatják, a bértapsolókat fizethetik feketén, de az MSZP továbbra is kiáll a szabadság és az igazságosság, az emberek mellett" - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!