Belföld

2009.05.23. 02:29

Májusi hőgutában

Fejér megye - A hét minden napján árnyékban is harminc fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Innunk kell, napernyőt tartani a fejünk fölé, kalapot húzni, és védekezni a kártékony sugarak ellen.

MTI

Vannak helyzetek, munkahelyek, amikor és ahonnan nincs menekvés. Tűrni kell a sugarakat, egyedüli védelem a sisak lehet, mert a napernyő nem tartozik a munkahelyi védőfelszerelések közé. A tűzoltók könnyítése egy laza avartűznél - ha a mentésvezető engedélyezi -, levehetik a felső kabátot, de a sisak és a csizma marad, kötelező. A közműárkot ásók védelme a víz, fogyasztják is bőségesen. A vízirendőr egyéb munkája mellett figyeli a meteorológiai előrejelzést, hogy időben kiküldje a vízből a kockáztatókat, akik már ilyenkor is próbálkoznak a mélyvíz meghódításával. A Velencei-tó strandjaira ugyanis a májusi nyár elég sok embert kicsalogatott, bár a víz csak a felső 30 centiben 26,5 fokos. Gond akkor lehet, ha a merészebb vízimádók a hajózó utat is átlépik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!