Belföld

2009.09.05. 06:55

Magyar Nemzet: az árvákat is kisemmizi a kormány

Budapest - Fizetős tehetséggondozás, drasztikusan dráguló gyermekétkeztetés, az iskolai eszköz- és az óvodafejlesztés elhalasztása, az osztálylétszámok további duzzasztása is szerepel az önkormányzati tárca tervei között - írja szombati számában a Magyar Nemzet, a birtokába került, Varga Zoltán önkormányzati miniszter által jegyzett dokumentumra hivatkozva.

feol.hu

A lap szerint az egyik legsúlyosabb elvonás mégis az állami gondozott gyerekeket érintené: a gyermekotthonokban élők után járó családi pótlék felét az intézmények elkölthetnék, ellentétben a jelenlegi rendszerrel, amikor a teljes összeget félre kell tenniük a gyerek számára, annak nagykorúvá válásáig.
    
Drasztikusan emelkedne a bölcsődei, óvodai menza díja, mert míg a szolgáltatók eddig az árképzésnél nem vehették figyelembe a rezsiköltséget, a jövőben a nyersanyagköltség 50 százalékáig ezzel is megfejelhetnék a tarifát.  
    
Ugyancsak a megszorítások miatt leáll az iskolák eszközfejlesztése, 2012 őszére halasztják a kötelező felszerelési jegyzékben meghatározott eszközök beszerzését, ezzel együtt drasztikusan, 14.400 forintról 4 ezer forintra csökken a pedagógusok számára szakirodalom vásárlásához biztosítandó keret - írja  a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!