Belföld

2010.07.02. 15:29

Lúgot itattak a kismamával

Belső vizsgálat indult a HM Állami Egészségügyi Központban a személyi fegyelmi felelősség megállapítására, miután kiderült, hogy még februárban lúgot itattak egy kismamával savlekötő helyett.

MTI

A Népszabadság pénteki számában az volt olvasható, hogy savlekötő helyett maró folyadékot, erősen lúgos kémhatású kálium-hidroxidot itattak egy szülő nővel az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Podmaniczky utcai kórházában.
Tíz óra vajúdás után a nő orvosa császármetszés mellett döntött. A szülésznő a műtét előtt egy pohárka folyadékot itatott vele, mondván, az savlekötő, hogy később ne legyen gyomorégése. A folyadék bevitele után a kismamának azonnal égni kezdett a szája és a torka, majd fulladni kezdett, és végül vért hányt. A súlyos lúgmarás tüneteire azt hitték, hogy allergiás reakció - olvasható a Népszabadságban.
A HM közleménye szerint az intézmény a kártérítési felelősségének jogalapját elismeri és a beteg közreműködése esetén a helyreállító orvosi ellátás, kezelés folytatását vállalja.
 "Az eset megtörténtének idejétől - a kórház kezdeményezésére - a büntető jogi felelősség megállapíthatósága tárgyában a rendőrség büntető eljárást folytat" - közölte a minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!