Belföld

2010.04.12. 07:09

Lendvai: nem lépnek vissza a Fidesz javára

FMH - Az MSZP elnöke, Lendvai Ildikó az ATV reggeli műsorában kijelentette: a választások második fordulójára senkinek sem javasolja, hogy visszalépjen a "komcsilistát állító" párt javára.

MTI

Lendvai ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az MSZP támogatja-e a Fideszt a Jobbikkal szemben olyan módon, hogy jelölteket léptet vissza. "Most következik még két hét hajrá, aztán négy év kemény munka"- jelentette ki az MSZP elnöke. A második forduló várható eredményeivel kapcsolatban példaként említette a 2002-es választásokat, amikor a Fidesz több helyen is fordított a sorrenden. A pártelnök többször is kiemelte, hogy az MSZP az a párt, amelytől elvárható, hogy biztosítsa a demokratikus kontrollt a parlamenten belül, így ők lesznek a "demokrácia őre".
Lendvai Ildikó az MSZP szervezetével kapcsolatban elmondta, hogy a párt egységéért nem aggódik, de komoly önértékelésre van szükség, át kell gondolni, hogy mit rontottak el az elmúlt nyolc évben. Új baloldalra van szükség - tette hozzá. 
A "szervezett átjelentkezésekre" vonatkozó felvetésre egyebek mellett úgy reagált Lendvai Ildikó, hogy a csendes kampány sok antidemokratikus eszközt is tartalmazott, mint például a "listázás" vagy a meg nem tartott vita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!