Belföld

2012.04.24. 09:07

Lebuktak a kerítők: svájci bordélyházba vittek magyar lányokat (videó)

A Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya üzletszerű kerítés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy nemzetközi kerítőcsoport ellen.

feol.hu

A nyomozás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a csoport tagjai egy svájci bordélyházat üzemeltető személlyel együttműködve 2010. év elejétől anyagi haszonszerzés céljából nőket küldtek ki Svájcba, hogy azok ott prostituáltként dolgozzanak.

A megalapozott gyanú szerint a csoportot V. Zsolt magyar állampolgár irányította, aki egy termék népszerűsítésére keresett fiatal nőket, majd személyes találkozás során kimagasló jövedelem megszerzésének ígéretével rávette őket arra, hogy a meghirdetett - alacsony kereseti lehetőséggel járó - munka helyett inkább az általa felajánlott külföldi prostitúciós munkát vállalják. A munka vállalását követően a kiutazás feltétele volt, hogy V. Zsolt testi adottságaikról - szexuális aktus formájában - meggyőződjön.

V. Zsolt a munka végzéséhez szükséges tárgyi feltételeket a kiutazások idejét és a szállítást társaival együttműködve megszervezte és az általában két hetes munkavégzés alatt a prostituáltakkal folyamatos kapcsolatot tartott. A szervező tevékenységért és a munkalehetőség megtartásáért az üzletszerű kéjelgést folytató nők keresetéből anyagi ellenszolgáltatást kért, ezen felül a megfelelő munkaerő biztosításáért a svájci bordélyház vezetőjétől úgynevezett fejpénzt kapott.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint V. Zsolt a svájci bordélyházon kívül, később németországi magánlakásokban végezhető prostitúciós munkákat is ajánlott az általa „futtatott” nőknek.

A csoport két tagját 2012. április 18-án, azok budapesti és sólyi lakásáról a Nemzeti Nyomozó Iroda Emberkereskedelem Elleni Osztálya előállította, gyanúsítottként kihallgatta, majd a két férfit őrizetbe vette.

A két gyanúsított előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte.

Az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekeire való tekintettel további információ egyelőre nem adható - informált a Nemzeti Nyomozó Iroda.

V. Zsolt az UFO együttes rappere. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyanúja szerint nemzetközi kerítőcsoport irányítója volt V. Zsolt.

 

A csapat hivatalos honlapján a következő közleményt tették közzé:

 

"Az UFO együttes és az UFO-t segítő menedzsment maximálisan elismeri Varga Zsoltot, mint rappert, mint táncost és mint színpadi előadót.

Varga Zsolt az elmúlt években és az UFO visszatérése óta hitelesen képviselte az UFO-életérzést, az állandó vidámságot, a felhőtlen szórakozást, amelyet az UFO-dalok nyújtottak a rajongóknak, az együttest kedvelő közönségnek.

Az UFO együttes és az UFO-t segítő menedzsment fent tartja az ártatlanság vélelmét, amíg ítélet nem születik Varga Zsolt ügyében. Addig nem szeretne állást foglalni, felelőtlen nyilatkozatokat tenni.

Azonban mélyen elítéli, méltatlannak tartja azokat az embereket, akik ilyen vagy hasonló tevékenységgel foglalkoznak és maximálisan elzárkózik ettől.

AZ UFO együttes továbbra is kiszolgálja a közönséget, képviseli az UFO-életérzést és ha a közönség igényt tart rá, a színpadon biztosítja a felhőtlen szórakozást a jól ismert UFO-dalokkal egy új frontemberrel, aki hitelesen tudja képviselni az együttest, amelyet az UFO az elmúlt 3 évben – visszatérése óta- minden fellépésén maximálisan adott át a rajongóknak.

Budapest, 2012. április 24. UFO együttes"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!