Belföld

2010.02.03. 07:34

Lavina temetett maga alá egy magyar snowboardost

FMH - A kórházban halt bele sérüléseibe az a magyar snowboardos férfi, akire hógörgeteg zúdult a hétvégén Svájban.

MTI

A baleset áldozata Bálya Dávid informatikus, aki egyetemi tanulmányai elvégzése és a doktori fokozat megszerzése után előbb a budapesti SZTAKI-nál dolgozott. Az utóbbi években a svájci Novartis gyógyszergyár alapítványa által finanszírozott bázeli kutatóintézet, a Friedrich Miescher Institut munkatársa  volt. Tagja volt annak a nemzetközi csoportnak, amely ígéretes neurobiológiai kísérleteket folytatott a retina-degeneráció által okozott vakság orvoslása terén.
A suedostschweiz.ch ismertetése szerint a baleset vasárnap történt Svájc délnyugati részén, a Berni-Alpokban, Adelboden városka mellett.
A 33 éves férfi biztonságba akarta helyezni a hódeszkáját a lesiklópályától félreeső helyen egy árokban. Eközben az eddigi ismeretek szerint véletlenül lavinát indított el, és a hógörgeteg maga alá temette - közölte az illetékes vizsgálóbíró hivatala és a Bern kantoni rendőrség.
A tájékoztatás szerint Bálya Dávidot sikerült kimenteni, kórházba szállították, de hétfőn belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!