Belföld

2012.01.24. 12:00

Külföldi gyorshajtók buktak le az M0-son

Három, egymást követő ellenőrzés során 75 autóst – köztük több mint 50 külföldit - büntettek meg gyorshajtás miatt az M0-s autóút Pest megyei szakaszán az elmúlt két hétben – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője kedden az MTI-vel.

MTI

Kovács Viktória elmondta: a fokozott ellenőrzésre azért volt szükség, mert tapasztalataik szerint a nyugat-európai országok többségében január közepén befejeződő tanítási szünettel összefüggésben a haza- és visszautazók száma jelentősen nő ilyenkor a gyorsforgalmi útjainkon.

Az M0-s Pest megyei szakaszán először január 14-én, majd még két alkalommal tartottak közlekedési akciót, ezek során 75 autóvezetőt kaptak gyorshajtáson: 31 esetben közigazgatási eljárást indítottak, 44 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki - hangsúlyozta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint főként a külföldi sofőrökre volt jellemző, hogy a megváltozott útviszonyok, illetve a csúszós burkolat ellenére sem mérsékelték a sebességet, így a büntetések zömét is ők kapták: 21 külföldi állampolgár ellen szabálysértési eljárás indult, míg 30-nak helyszíni bírságot kellett fizetnie.

Eljárást indított a PMRFK azok ellen is, akik a nemrég megváltozott jogszabályt megsértve ültek külföldi rendszámmal ellátott gépkocsi volánja mögé – közölte Kovács Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!