Belföld

2010.03.27. 07:35

Kövér: nem lesz fáklyásmenet

Budapest - Kövér László szerint ha a Fidesz megnyeri a választásokat, nagyon nagy munka vár a pártra, az összeomlás megakadályozása, amely nem lesz fáklyásmenet, de történelmi lehetőséget is tartogat, az országgyűlési munkát illetően pedig úgy véli, hogy az elmúlt 20 év parlamenti háborúskodása teadélután lesz ahhoz képest, ami tavasztól várható. A Fidesz országos választmányának elnöke a hírTV Péntek 8 című műsorában beszélt minderről.

MTI

Kövér László úgy látja, minden idők egyik legnehezebb feladata lesz talpra állítani az országot az elmúlt 8 év szocialista kormányzása után. "Ám ezek a feladatok történelmi lehetőséget is tartogatnak" - mondta. Arra a felvetésre, hogy mi várhat a Fideszre kormányra kerülése esetén akkor, ha három párti parlament alakul, Kövér így felelt: "kérlelhetetlen, bárdolatlan, gátlástalan és bunkó ellenzéke lesz ebben az esetben a polgári szövetségnek".

Kövér László szerint "az a parlamenti háborúskodás, ami 20 éve zajlik az ország házában, angol teadélután lesz ahhoz képest, ami várható tavasztól, mert nehéz lesz értelmes párbeszédet folytatni". Az ellenzéki politikus úgy látja, hogy a parlamenten kívül, a civil szférában kell megtalálni azokat a partnereket, akikkel lehet kompromisszumokat és szövetségeket kötni.   

Az MDF-ről szólva pedig kijelentette: Lezsák Sándor kizárása után nem vehető komolyan a párt, hiszen onnantól kezdve már csak egy hazugságra épülő politikai konstrukció.

A Jobbikot illetően úgy fogalmazott: "jó lenne, ha Vona vigyázna a szájára, és nem hangoztatná, hogy az alkotmányos rendet veszélyezteti a pártjuk". "Elgurult a Jobbik gyógyszere" – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!