Belföld

2009.12.08. 11:32

Könnyebben kaphatnak segítséget a lakáshitelesek

Új szabályokkal könnyítik az áthidaló kölcsönhöz való hozzájutást, a bajbajutott lakáshitelesek 2010 december 31-ig élhetnek ezzel a lehetősségel.

MTI

A tárca emlékeztet, hogy a gazdasági válság hatásai miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó törvény alapján már az idei év közepétől igénybe vehetők a kedvezmények, a segítség azonban kevés rászorulóhoz jutott el. Ezért könnyítettek a feltételeken, s a módosítást az Országgyűlés és az Európai Unió Bizottsága is jóváhagyta.
Fontos változás, hogy a korábbiakkal szemben a kedvezmény igénybevételét nem befolyásolja, hogy az adós munkaviszonya 2008. szeptember 30-át követően milyen okból szűnt meg.
További változást jelent, hogy hosszabb lesz az áthidaló kölcsön visszafizetésének határideje, csökken a minimálisan fizetendő törlesztőösszeg, valamint nagyobb értékű lakással rendelkezők is igényelhetik a segítséget. 
Meghosszabbították a kedvezményes program igénybe vételének határidejét is: az új szabályok szerint az áthidaló kölcsönt 2010. december 31-ig lehet igényelni.
A PM közölte: az elérhető kedvezmények formáiról, igénybevételük módjáról a Pénzügyminisztérium honlapján (http://www.pm.gov.hu) a „Tájékoztató a lakáshiteleseknek" menüpont alatt részletes ismertető található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!