Belföld

2009.05.22. 13:38

Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat díjazottjait

Kovács Ráchel az I. kategóriában, Orbán Éva a II. kategóriában érdemelte ki az első helyezést a VI. Janikovszky Éva meseíró pályázaton; az eredményt pénteken hirdették ki Budapesten.

feol.hu

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) áprilisban VI. alkalommal hirdette meg "Az úgy volt" címmel a Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázatot. A szervezők két kategóriában várták a 6-10 éves gyerekek és 11-16 éves fiatalok írásait, akiknek az írás és olvasás iránti szeretetüket, alkotókedvüket kívánták ösztönözni.
A pályázatok témája szabadon választható volt; a beküldött pályaművek között hagyományos mesetéma éppúgy szerepelt, mint a mindennapi életet bemutató írás. Sokan rajzaikkal illusztrálták pályázatukat, míg néhányan "illusztrációkkal ellátott könyvecske" alakban küldték be műveiket - olvasható a FSZEK MTI-hez eljuttatott közleményében.
Összesen 554-en pályáztak, és küldtek be 697 pályázatot. A szakmai zsűrihez összesen 139 pályamű jutott tovább a könyvtárosokból álló előzsűri bírálata után, 76 a fiatalok, 63 a kisebbek alkotásai közül.
Kovács Ráchel a Magányos gyerekek városa című írása az első kategóriában, Orbán Éva öt meséje együttesen a második kategóriában nyerte el az értékes könyvjutalmat. Kategóriánként egy első, két második és három harmadik díjat, valamint a két kategóriában összesen 26 különdíjat ítéltek oda a szervezők.
Az I. kategóriában második helyezett lett    Radó Lili A szivárványburok és Rajkai László Rudolf, a hagyományőrző sárkány című műve. Harmadik helyezést ért el Csányi Eszter A zöldségek vetélkedése, Földvári Ármin Kell még egy tesó, valamint Szita Réka A répa,a leves meg a főzelék című alkotása.
A II.    kategória második helyezettje Erdélyi Zsóka Piroska és a lekvár, A vadállat és Gubicza Csilla Csudaveréb című írása. Harmadik lett Ferenczi Marcell A tulajdonságok versenye, Koncz Kriszta Az úgy volt és Veres Ágost három meséje.    
A tájékoztatás szerint az eddigi és az idei tapasztalatok, eredmények visszaigazolták az elvárásokat, így a szervezők a jövőben is folytatni kívánják a meseíró pályázatot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!