Belföld

2009.08.06. 09:23

Kevesebbet lopnak: bajba jutott turistáknak segít a balatoni alapítvány

Kaposvár - Eddig kétszáz ember szorult segítségre a Balaton-parton szállodai- és strandi lopás, eltűnt autó miatt, közülük több mint százan anyagi segítséget is kaptak a Fehér Gyűrű Alapítványtól - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.

feol.hu

Az alapítvány siófoki áldozatvédelmi irodájának - az előszezont is beleértve - három hónap alatt kellett annyi bajba jutottnak segítenie, mint az elmúlt nyáron másfél hónap alatt - tájékoztatta a megyei napilapot Fügedi László, a segítő szervezet elnöke.
    
Elmondása szerint  a javulás annak tudható be, hogy több rendőr vigyázza a szezon nyugalmát. Közrejátszhat az is, hogy kevesebb a vendég a tóparton - tette hozzá.
    
Az áldozatvédő tapasztalatai szerint a turisták idén is leginkább a strandokon válnak áldozattá, de meglepően sok a szállodai lopás is. Autó eltűnése miatt viszont csak kétszer fordultak az irodához - olvasható a lapban. 
    
A Fehér Gyűrű Alapítvány az idén 8,3 millió forintból gazdálkodik, Siófokon és Balatonfüreden működtet irodát kifosztott nyaralók megsegítésére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!