Belföld

2010.02.09. 15:44

Kétszer is ittasan vezetett a botrányhős exrendőr

FMH - Korábban levizelte az ORFK épületét, majd ittasan vezetve több autót tört össze a fővárosban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok, akit kedden egy órán belül kétszer is ittas vezetésen kaptak Budapesten, a III. kerületben.

MTI

Az információt egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás erősítette meg az MTI-nek, amely úgy tudja: az ittas vezetésen kapott Kiss Ernőt előállították vérvételre, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök - ismertette a kedd hajnalban történteket a rendőrségi forrás. 
Az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán csak annyit közöltek: adatvédelmi okokra hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az atv.hu értesülését. 
A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett".  Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették. 
Több mint két évvel ezelőtt ismét a bulvárlapok címoldalára került Kiss Ernő, miután a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és több autót összetört a fővárosban. Ezzel kapcsolatosan, akkor tanúként,  vallomásában azt mondta: nem ő ült a volán mögött, hanem a "hasonmása". 
Kiss Ernő megbízását, aki akkor a XIII. kerületi rendőrkapitány volt, 2007 novemberében indoklás nélkül visszavonták. 2008 márciusában gyanúsította meg az ügyészség ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt. Az ügyben tavaly februárban emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!