Belföld

2010.12.18. 10:02

Késnek a vonatok a Dél-Dunántúlon

Budapest - A havazás miatti váltóállítási gondok következtében több vonalon is késnek a vonatok az ország nyugati felében, elsősorban a Dél-Dunántúlon - tájékoztatta a Mávinform szombat reggel az MTI-t.

MTI

Közleményük szerint a Gyékényes-Kaposvár és a Nagykanizsa-Gyékényes vonalszakaszon átlagosan 30-40 percet késnek a vonatok, és erre kell számítani Dombóvár és Pécs között is. A Dél-Dunántúlon csaknem száz hómunkás tisztítja folyamatosan a váltókat.
   
A Szombathely térségében leesett 10-20 centiméteres hó nem okoz jelentősebb fennakadásokat, de az arra közlekedő egyes vonatoknál 10-15 perccel hosszabbodhat a menetidő váltóállítási nehézségek miatt.
   


Országosan, valamint Budapesten és elővárosában nem okoz nagyobb fennakadást az időjárás. A havazással érintett területeken a váltókat folyamatosan tisztítják a MÁV munkatársai, és a váltófűtőket is üzemeltetik. Ennek ellenére a hóborította területeken váltóállítási problémák, műszaki hibák, felsővezetéki-zárlatok előfordulhatnak, és így egyes személyszállító vonatoknál meghosszabbodhat a menetidő - közölte a Mávinform.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!