Belföld

2009.12.13. 09:02

Késhetnek a repülőjáratok a délutáni ferihegyi sztrájk alatt

Budapest - Úgy tűnik, valamennyi járatát el tudja indítani a Malév a délutáni ferihegyi sztrájk ellenére, de késésekkel számolniuk kell az utasoknak, a munkabeszüntetés az érkező járatokra nincs hatással - mondta el Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője vasárnap.

MTI

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a Malév földi kiszolgáló cége, a Malév GH-nál hirdetett sztrájkot vasárnap 15.30-tól 20.30-ig, miután nem tudott megegyezni a munkáltatóval.
   
Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a sztrájk érintheti a Malév mellett a ferihegyi kettes terminálra üzemelő más légitársaságok járatait is.
    
A Malév korábban azt közölte, hogy a magyar légitársaság számos alternatív, jogszerű lehetőséggel fog élni a sztrájk ideje alatt, hogy biztosítsa az üzemelést és az utasok elszállítását. Arra kérik azonban az utazókat, hogy a gépük indulását megelőzően a szokásosnál legalább egy órával korábban érkezzenek ki a repülőtérre, és akinek módja van rá, éljen az online check-in lehetőségével.
   
A Malév GH-nál a nyáron bejelentett megszorítások visszavonásáért és az alapbérek emeléséért hirdette meg a sztrájkot a LESZ. Emellett a BA cégeinél is tárgyalnak a kollektív szerződésről és béremelési követeléseikről, egyelőre eredménytelenül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!