Belföld

2010.11.12. 05:53

Keresztféléves képzések: hétfő a jelentkezési határidő

FMH - A felsőoktatásba készülőknek még hétfőig lehet jelentkezni a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásra. A diákok több mint 1100 féle képzésből választhatnak 94 intézményben.

MTI

Az Educatio kft. közlése szerint a képzések zöme mesterképzés, a lehetőség nemcsak a korábban felsőfokú végzettséget szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék.
Felvételi kérelem kétféleképpen nyújtható be: hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu weblapról elérhető e-felvételi keretében. 
Az elektronikusan jelentkezőknek 2010. november 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd legkésőbb 2010. november 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt az említett honlapról kinyomtatható hitelesítő adatlap aláírásával és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre történő visszaküldésével vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni. (Az Ügyfélkapu használatához egyszeri, okmányirodában tett regisztráció szükséges.)
A szakemberek szerint a kérelem benyújtásakor érdemes alaposan mérlegelni, hogy a megjelölni kívánt képzések, felsőoktatási intézmények közül melyik helyre szeretne leginkább bekerülni a jelentkező, és ez alapján állítani fel a végleges jelentkezési sorrendet. Ugyan a jelentkezők a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során is tetszőleges számú képzést megjelölhetnek, besorolást és felvételt csak egy képzésre nyerhetnek. 
A jelentkezési sorrend felállításában segíthet a www.felvi.hu honlapon elérhető pontszámító kalkulátor, amellyel másodpercek alatt bárki kiszámíthatja, melyik intézménybe van esélye bekerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!