Belföld

2010.06.09. 09:38

Kerékpáros csúcstalálkozó a Balatonnál

A hegyikerékpáros downhill edzéseivel szerdán megkezdődött Balatonfüreden és környékén a vasárnapig tartó II. Balaton Bike Fest.

MTI

A tavalyi, sikeres esemény után idén még több kategóriában és korosztályban lehet versenyezni vagy túrázni szinte bármilyen kétkerekűvel amatőröknek és hivatásosoknak egyaránt.
A szerdai sajtótájékoztatón a szervezők kiemelték: ezúttal az országútiak, a hegyikerékpárosok, a terepkerékpárosok, a BMX-esek és a triálosok mellett a tereptriatlonosokra is gondoltak. Akiknek pedig nincs kedvük bringára pattanni, vagy csak pihennek, azok különféle szórakozási lehetőségek közül választhatnak a balatonfüredi Sundance Parkban.
Az országúti kerékpárosoknak az Erste Tihany Tour vasárnapi 90 vagy 17 km-es távja jelent kihívást. A hegyikerékpárosok Balaton Maratonjára ugyancsak vasárnap kerül sor 33, 77 és 107 km-en. A hegyikerékpárosok Tihany Downhill megméretésére már szerdán lehet edzeni a helyszínen, csütörtökön lesz az időmérő, pénteken pedig a verseny. A terepkerékpárosok szombaton, a tereptriatlonosok pedig pénteken csatáznak. A BMX-es ugrók csütörtökön, pénteken és szombaton kápráztathatják el a közönséget. A triálosoknak pénteken, szombaton és vasárnap lesz verseny, utóbbi két napon a Magyar és Európa Kupa keretein belül. Ezenkívül az amatőröket bringás túrákra várják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!