Belföld

2011.11.21. 15:50

Kamu a lottómilliárdos fotója, budapesti a nyertes szelvény

A hétvégén elvitték az ötöslottó főnyereményét. Egy férfi azzal kérkedett a világhálón, hogy övé a csaknem kétmilliárd forint, ám kiderült, fotója átverés.

feol.hu

Egy a magát nyertesként feltüntető férfi fotóján a viszszaigazoló nyugta, illetve saját maga is látható, amint egy fényképezővel az arca előtt a tükörből örökíti meg a szelvényt. – Lehet ellenőrizni! Nem csalás, nem ámítás, de nem is photoshop! – fűzte hozzá a férfi.

A képek tanúsága szerint a szelvényt szombat reggel 8 óra 11 perckor Szeghalmon, a 125. sz. lottózóban adták fel. Stimmelnek a nyerőszámok is, az első mezőben felsorolt 4, 34, 48, 66, 83 számokkal az egyetlen telitalálatos szelvény tulajdonosa 1 milliárd 935 millió forintot tehet zsebre.

A Blikk által megkérdezett, névtelenségét kérő lottózótulajdonos a fotó láttán azt mondta, nagyon is elképzelhető, hogy valódi a nyugta, ugyanakkor azt sem tartotta kizártnak, hogy számítógépes trükkel gyártották.

Nos, kiderült, tényleg átverésről van szó. Az Index kiderítette, hogy nem Szeghalmon, hanem Budapesten adták fel azt a szelvényt, amelyikkel megnyerték minden idők tizedik legnagyobb magyar lottónyereményét. 

A nyertesnek kilencven nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen az úgynevezett nagynyertes vonalon.  - Munkatársunk szigorú protokoll alapján azonosítja be, egyszerű kérdéseket tesz fel, amelyekre csak az érintett tud válaszolni, mondta a portálnak Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Személyes információkat csak akkor adhatnak ki róla, ha ehhez hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!