Belföld

2011.07.09. 09:48

Jobbik: félmilliós kártérítést kaptak Morvaiék

Morvai Krisztina európai parlamenti és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő arról tájékoztatta szombaton az MTI-t, hogy összesen félmillió forint kártérítést kaptak azért, mert a rendőrség 2009. március 15-én megsértette emberi méltósághoz és testi épséghez való jogukat.

MTI


A két jobbikos politikus közleményében felidézi a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) idén április 22-i kommünikéjét, amelyben az állt: a BRFK azzal, hogy 2009. március 15-én Budapest belvárosában, a Nádor utca és a József Attila utca kereszteződésénél Morvai Krisztinát, Almási Lajost, Kónya Mártont, Kiss Endre Farkast, Devánszki Benedeket és Gaudi-Nagy Tamást jogellenes rendőri intézkedés keretében körbezárta és könnygázspray-vel lefújta, megsértette személyhez fűződő jogaik körében emberi méltóságukhoz és testi épségükhöz való jogukat. A BRFK a történtekért sajnálkozását fejezte ki.
Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás szombati közleményében emellett arról tájékoztat, hogy "a jogvédők összesen félmillió forint kártérítést is kaptak, amelyet a már több mint két éve előzetes letartóztatásban levő Budaházy György, Szász Endre és 15 társuk elleni, koncepciós jellegű büntetőeljárás megszüntetése érdekében zajló kampány és az előzetesben sínylődő hazafiak családjai javára ajánlottak fel".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!