Belföld

2012.02.08. 10:13

Jobbik: a kormány bénultan nézi, ahogy a Malév romjain marakodnak

A Jobbik szerint megdöbbentő, hogy bár régóta sejteni lehetett a Malév csődjét, a kormányt mégis teljesen felkészületlenül érte a nemzeti légitársaság múlt pénteki leállása és azóta is "bénultan szemléli, ahogy külföldi üzleti érdekeltségek marakodnak a romokon és kiszervezik a nyereséges járatokat" - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

MTI

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint hosszú ideje tudni lehetett, hogy az Euópai Unió jogellenesnek fogja minősíteni a Malévnak adott állami tőkeinjekciót és ez a légitársaság végéhez vezet. Szerinte éppen ezért a kormánynak fel kellett volna készülnie egy új légitársaság beindítására, vagy a Malév támogatására az uniós jognak megfelelően, például szektoriális adókedvezményekkel. Azonban ehelyett jelenleg "az EU-nak köszönhetően" megszűnt egy nemzeti vállalat, amely pedig éves szinten 70 milliárd forintos bevételt termelt az állam számára - mondta Volner János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!