Belföld

2009.09.29. 06:23

Jelnyelven a parlamentben

FMH - Ma először szólal fel hallássérült képviselő a magyar Országgyűlésben: a fideszes Kósa Ádám európai parlamenti (EP) képviselő jelnyelven beszél majd.

feol.hu

A magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló törvényjavaslat általános vitája ma folytatódik a Házban. Az előterjesztés célja, hogy a magyar jelnyelvet "önálló, természetes" nyelvként ismerjék el.
Az ellenzéki képviselő jelnyelven szólal fel, a jelenlévő képviselőknek jeltolmácsok fordítják a beszédet.
A képviselők kedden lefolytatják a 2008-as költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat, illetve a zárszámadás végrehajtásának ellenőrzéséről szóló állami számvevőszéki jelentést.
Az államháztartás tavalyi deficitje a tervezett 1.221,8 milliárd forint és a GDP 4,5 százaléka helyett 26,9 százalékkal kevesebb 893,7 milliárd forint, a GDP 3,4 százaléka lett. Az Állami Számvevőszék jelentésében kedvezőnek minősítette, hogy 2008-ban az államháztartás hiánya kisebb volt a tervezettnél, de azt is megállapította, hogy továbbra is tapasztalhatók a korábbi hiányosságok, a zárszámadás nem kellően átlátható.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!