Belföld

2009.08.10. 07:43

Izraelbe küldte a műsorvezetőt egy televíziós beszélgetésben a Jobbik elnöke

Izraelbe küldte az őt kérdező újságírót Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfőn a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.

feol.hu

"Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe" - válaszolta Bethlen Gábornak a politikus, miután a műsorvezető azt kérdezte a Jobbik egyik holokauszttagadó rendezvényhez kapcsolódóan, mit tanácsolna a Jobbik szavazótáborának: elmenjenek vagy sem a holokauszttagadó eseményre.
Bethlen János úgy reagált: nagyon felháborította, hogy a Jobbik elnöke ezt a kijelentést tette rá.
Vona Gábor szerint a romagyilkosságok "felháborító dolgok", és feltételezései szerint magyarországi vagy külföldi titkosszolgálatok állhatnak a háttérben - erre utal az elkövetés profizmusa -, vagy uzsoraleszámolás áldozatai a meggyilkoltak. Mintha valakik el akarnák a figyelmet terelni olyan tragédiákról, mint például a Marian Cozma kézilabdást ért gyilkosság - mondta.
Az előrehozott választásokkal kapcsolatban megjegyezte, "ő lenne a legboldogabb", ha ez megtörténne, azonban úgy látja, hogy az MSZP az időt húzza, a Fidesz pedig menekül a kormányzás elől. "Megnyugtatónak" nevezte, hogy a Fidesz nem kíván velük kormányozni, és kijelentette: ők sem az MSZP-vel, sem a Fidesszel nem kötnek kormányzási szövetséget, ha hatalomra kerülnek.
A magyar-szlovák államközi kapcsolatokról szólva kijelentette: "asztalra kell csapni (...), sokkal erősebb és sokkal keményebb diplomáciára volna szükség", mert az Európai Unióban is a magyar érdekeket kellene képviselni.
Szerinte minden határon túli magyarnak meg kellene adni a magyar állampolgárságot, a szomszédos országokban élő magyaroknak területi autonómiát kellene adni, a Kárpát-medencét gazdaságilag újra egységessé kellene tenni.
A határrevízióval kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte: azt jelenleg nem tartja aktuális kérdésnek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!