Belföld

2009.10.21. 08:43

Ismét bejött a kamionsofőrős mese, a sértettet egymillió forinttal vágták meg

FMH - Egymillió forintot csalt ki egy férfitől Miskolcon egy ismeretlen nő, aki arra hivatkozva kért pénzt az idős embertől, hogy cége kamionsofőrje balesetet szenvedett és neki kell állnia a mentőhelikopteres szállítás költségeit - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

feol.hu

A Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a nő hétfőn az egyik miskolci buszmegállóban útbaigazítást kért az idős férfitől, aki készségesen megmutatta, merre van a közelben lévő egészségügyi intézmény. A nő azt mondta, hogy cégének kamionsofőrje balesetet szenvedett és épp operálják. Úgy tett, mintha telefonon felhívná az orvost, aki állítása szerint közölte: épp most megy be a műtőbe, két óra múlva érdeklődjön újra - tette hozzá Dobi Tamás.
A fiatal nő arra kérte a készségesen segítő férfit, hadd töltse el az időt az ő otthonában, mert senkit sem ismer a városban. Később újra telefonált, s azt állította: az orvos közölte vele, hogy azonnal fizessen több mint egymillió forintot, mert a sofőrt mentőhelikopterrel a fővárosba kell szállítani, a költségeket pedig neki kell állnia. A nyomaték kedvéért átadta a házigazdának a telefont, amelyben a hang elismételte, hogy vészhelyzet van, amit csak egymillió forint tud megoldani. 
A helyettes szóvivő hozzátette: a kétségbeesést színlelő nő megmutatta, hogy csak eurója van, de abból jó sok. A férfi ekkor átadott neki egymillió forintot. A biztosíték az euróval telt táska volt, illetve a nő adott szava, amely szerint két óra múlva visszaadja a pénzt, de azt végül nem vitte vissza. Mint később kiderült, a táskában pénz nem volt, azt a nő korábban papírra cserélte. 
A miskolci rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást, miután a sértett feljelentést tett a rendőrségen.
Hasonló eset történt júliusban, augusztusban és szeptember közepén Szolnokon, ott is idős emberektől csalt ki pénzt egy ismeretlen nő arra hivatkozva, hogy mentőhelikopterre van szükség ismerőse kórházba szállításához. A két elkövető a helyi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint eddig 4 millió 600 ezer forint kárt okozott, az ügyben jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt indult eljárás.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!