Belföld

2009.08.07. 11:19

Ingyenes védőoltást a pedagógusoknak!

Budapest - Az elsők között részesülhessenek a H1N1 vírus elleni ingyenes védőoltásban a közoktatás és a gyermekvédelem dolgozói is - kérte a Székely Tamás egészségügyi minisztert a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

feol.hu

Mint írták, a PDSZ "megdöbbenve tapasztalta, hogy az egészségügyi miniszter által felsorolt, az ingyenes védőoltásban részesülő csoportok közül ez a réteg hiányzik". Egyúttal reményüket fejezték ki, hogy "csak adminisztrációs hiba, és nem valós szándék miatt maradt ki ez a kör a miniszteri felsorolásból".
    
Indoklásuk szerint a közoktatás és a gyermekvédelem dolgozói fokozott veszélynek vannak kitéve, s az ő védettségük elősegítheti, hogy intézményeikben "kevésbé törjön ki ilyen típusú influenza-járvány".
    
Székely Tamás szerdán sajtótájékoztatón közölte: rendelkezésre áll az oltásért kifizetendő 6,6 milliárd forint. A hatmillió vakcinából patikai forgalomba kétmillió adag kerül majd. A fennmaradó négymillió vakcinából nagyjából ötszázezret az egészségügyi dolgozók, például a háziorvosok, a sürgősségi és fertőzőosztályon dolgozók, a rendvédelmi szervek munkatársai kapnak, de részesülnek belőle az ország működéséért felelős stratégiai vállalatok munkatársai, közüzemek dolgozói is.
    
A miniszter elmondta, hogy ingyen kapnak az oltásból a hat hónap és 3 év közötti gyermekek, a gyermeket várók és a 60 év felettiek, illetve a krónikus betegségben szenvedő 60 év alattiak is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!