Belföld

2010.09.24. 09:54

Illegális bejáró a Balatonban, sittből

FMH - A vízügyi igazgatóság szakemberei a nádas felmérése közben bukkantak Balatonmáriafürdőn a munkásokra, akik legalább száz köbméternyi sittet hordtak a Balaton medrébe, hogy megrendelőjük tekintélyes méretű bejáróját megépítsék - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap.

MTI

Betontömbökön, téglán, cserepeken túl azbeszt tartalmú hullámpala is volt az építési törmelékben, melyet a munkások ötven méter hosszan, és helyenként több mint másfél méter szélesen terítettek szét a nádasban: egy korábbi, közel százötven méterre a tóba nyúló illegális bejárót erősítettek meg. 
A szerdai tettenéréskor a felmérők azonnal értesítették a hatósági személyként eljáró természetvédelmi őrt, akinek kora délután - a munkások a kiérkezésekor már nem voltak a helyszínen - egy név is a rendelkezésére állt, mely kiindulási alap lehet a majdani eljárásoknál.  
A vélt megbízónak a természetkárosításon túl az engedély nélküli feltöltésért és hulladéklerakásért is felelnie kell majd. 
Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő térségében az őszi építkezések idején többször előfordult már hasonló eset, bár már csak a végeredmény volt látható - olvasható a megyei napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!