Belföld

2012.07.13. 13:37

Időjárás szombat estig: felhős és napos időszakok váltakoznak

Szombaton több órára kisüt a nap, de ahol a felhőzet megnövekszik, zápor, zivatar is lehet.

MTI

Várható időjárás az ország területére szombat estig
        
Pénteken északnyugaton borult, keleten, délkeleten napos idő várható, másutt felhős és napos időszakok egyaránt lesznek. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, a Kisalföldön eső. Egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Holnap országszerte több órára kisüt a nap, a délutáni, esti órákban növekszik meg nyugaton, északon a felhőzet, és ott már egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Pénteken az északi, északnyugati szél csak néhol, szombaton késő délutántól a Dunántúlon egyre többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban a Kisalföldön foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 29 és 35 fok között várható, északnyugaton lehet néhol kissé hűvösebb.

Az időjárási helyzet Európában 
    
A kontinens déli területein továbbra is döntően anticiklonális hatások érvényesülnek. A Földközi-tenger menti országokban napos, száraz az idő, a délutáni órákra 30, 35 fok közé melegszik fel a levegő, az Égei-tenger térségében 36, 40 fokot is mérnek. Ugyanakkor továbbra is hűvös van Észak-, Északnyugat-Európában, ahol egy többközéppontú ciklonrendszer hatására változékony, gyakran felhős, időnként csapadékos az idő. A Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten mindössze 11 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a szárazföld északnyugati harmadán sincs 20, 22 foknál melegebb. Szombat estig a Kárpát-medence fölé - az északnyugat-európai ciklon előoldalán - egyre melegebb levegő áramlik, még kánikulára számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!