Belföld

2017.07.06. 05:25

Heves zivatarok és a kánikula miatt adtak ki figyelmeztetést csütörtökre

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 33 fok között várható.

A met.hu előrejelzése szerint csütörtökön napos, gomolyfelhős idő várható, ám főként az ország keleti, északkeleti harmadán, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Estére csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szelet többfelé erős lökések kísérik.

Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 33 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelmeztetések csütörtökre

Forrás:met.hu

ZIVATAR: Ma elsősorban északkeleten, illetve a Dunántúlon, annak is főként a nyugati, délnyugati felében alakulhatnak ki helyenként zivatarok viharos szél (60-80 km/h), illetve esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Egy-egy heves zivatar (> 2 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés) is előfordulhat napközben, nagyobb valószínűséggel északkeleten, illetve a Dunántúl nyugati felében.

Forrás: met.hu

HŐSÉG: Csütörtökön az ország délnyugati, déli területein a napi középhőmérséklet 25 fok közelében alakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!