Belföld

2009.05.08. 02:29

Hullámzó csodavilág a Velencei-tónál

Agárd - A jól ismert gazdasági folyamatok miatt várhatóan idén még a tavalyinál is többen választják nyaralásuk célpontjának a Velencei-tavat itthon és külföldön. A mai állapot szerint kedvező a helyzet.

Tihanyi Tamás

- Minden jel azt mutatja, csak legenda, hogy az úszólápok alatt hatalmas harcsák rejtőznek - tépi szét képzeletben sok horgász álmát Falusy Ferenc tófelügyelő. Sok más titokról, legendáról mondja el a véleményét, miután motorcsónakkal elérjük a Velencei-tó - a nyilvánosság elől talán a kelleténél jobban eldugott - természetvédelmi területét, és csodáljuk a lápvilágot, amely ott fogad minket. A jelenlegi állapot szerint Fejér megye igazi gyöngyszeme kiváló vízszinttel és vízminőséggel, jó állapotban várja a szezonkezdetet, ám ez nem jelenti azt, hogy nem maradt javítani való a körülményeken. A csapadékhiány, valamint a természet rapszódiája pedig könnyen átírhatja a nyárra tervezett forgatókönyvet.

Folytatás alább, a kapcsolt anyagban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!