Belföld

2012.07.08. 18:35

Hőség - A mentőknek a hétvégén is átlagos kánikulai forgalmuk volt

A mentőknek a hétvégén is hasonló forgalmuk volt, mint az elmúlt hét folyamán; 10-15 százalékkal több riasztás érkezett, mint egy átlagos napon - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap az MTI-vel.

MTI

A szóvivő elmondta: a hőségriadó alatt egész héten Budapesten 450-500, országosan nagyjából 2200 riasztásuk volt egy nap alatt. A hétvégén is nagyjából ugyanennyi hívásuk volt.     A nagy melegben országszerte sok baleset történt, sokan lettek rosszul, vízbefulladásos eset is volt, de ezek száma sem volt kirívóan sok egy átlagos nyári hétvégéhez képest - tette hozzá Győrfi Pál.     A hétvégi rendezvényeken sem történt rendkívüli esemény. Az Országos Mentőszolgálat által biztosított Budapest Pride felvonuláson 3 embert kellett ellátniuk könnyebb rosszullét miatt, de egyiküket sem kellett kórházba szállítani - mondta a szóvivő. A Balaton-átúszáson néhány enyhe rosszullétet kellett ellátni.     Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében a múlt szombat óta tartó hőségriadó jövő hétfő éjfélig van érvényben.     
Vasárnap már nem dőltek meg napi melegrekordok. Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa korábban az MTI-nek azt mondta: a jövő hét elején folytatódik a kánikula, majd keddtől lassú enyhülés kezdődik - tette hozzá a meteorológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!