Belföld

2011.01.26. 10:58

Honosítás - Az MPP alelnök gyest kérne a magyar államtól

FMH - A magyar kormánynak gyereknevelési támogatást kellene biztosítania azok számára, akik könnyített honosítási eljárással szereznek magyar állampolgárságot - véli Kiss István, a romániai Magyar Polgári Párt (MPP) alelnöke.

MTI

A Krónika című kolozsvári napilap honlapján olvasható cikk szerint Kiss István, a Magyar Polgári Párt (MPP) alelnöke javaslatát - a gyes megadása a könnyített eljárással magyar állampolgárságot szerzőknek - a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) művelődési és oktatási bizottságának legutóbbi, január 17-i budapesti ülésén terjesztette elő. 
A Maros megyei politikus úgy véli, hogy a gyes, a gyereknevelési segély nagyobb segítség lenne a jelenlegi, iskolai évenként nyújtott 20 ezer forintos támogatásnál, amelyet a magyar állam ad azoknak a szülőknek, akik a határon túli térségekben magyar iskolákba íratják gyermekeiket.
A Krónika által idézett politikus szerint javaslatát nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, annak legfontosabb előfeltétele, hogy a magyar gazdaság újra megerősödjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!