Belföld

2011.02.18. 17:13

HírTV: Terhelő vallomás Juhász Ferenc szocialista politikusra

Juhász Ferenc szocialista politikusra, egykori honvédelmi miniszterre tett terhelő vallomást egy vesztegetéssel gyanúsított tábornok az ügyészségen - közölte a HírTV pénteken.

MTI

"... a HM-es vesztegetési ügy egyik kulcsfigurája, O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár whiskys dobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének" - olvasható a kereskedelmi televízió honlapján.
A HírTV szerint a tábornok beismerő vallomásában arról is beszélt, hogy az államtitkár és a főtisztek a honvédségi beszerzések és megbízások után visszaosztott pénzeken fele-fele arányban osztoztak.
A rendszerben a gyanú szerint százmilliós nagyságrendben mozogtak kenőpénzek - az élelmezést végző cégektől, a kecskeméti repülőnap szervezőin át, az autószerelőig mindenkitől kértek vissza úgynevezett "parancsnoki jutalékot" - olvasható a honlapon.
Juhász Ferencet az MTI-nek pénteken kora estig nem sikerült elérnie.

Juhász Ferenc visszautasítja a korrupciós vádakat

Határozottan visszautasítja a korrupciós vádakat Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter - közölte az MSZP sajtóosztálya azzal kapcsolatban, hogy a HírTV pénteken azt közölte: a HM-es vesztegetési ügy egyik gyanúsítottja terhelő vallomást tett a szocialista politikusra.
Az MSZP sajtóosztályán arra hívták fel a figyelmet, hogy több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, amennyiben az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindeddig nem történt meg.
Juhász Ferenc jogi lépéseket helyezett kilátásba a személyét érintő híresztelések miatt - tette hozzá a szocialista párt sajtóosztályának munkatársa.
    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!