Belföld

2010.06.24. 09:36

Három nap, hetvenhárom gyorshajtó

Hetvenhárom gyorshajtó akadt fenn a rendőrök hálóján egy háromnapos akciósorozat eredményeként a 3-as számú főúton.

MTI

A gyorshajtók közül negyvenketten külföldiek voltak. Az encsi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya és a főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának járőrei az elmúlt napokban úgynevezett láncméréseket végeztek a 3-as számú főúton. A sebességmérő műszereket a Szikszó és Tornyosnémeti közötti útszakaszra, illetve Forrón és Csobádon telepítették - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az akció során összesen 73 gyorshajtót sikerült kiszűrni a forgalomból, a rendőrök harminc esetben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, s összesen 528 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.
A "leggyorsabb" autósok között volt egy magyar állampolgár, aki lakott területen belül 50 kilométer/óra helyett 110 kilométer/órás sebességgel közlekedett. Egy lengyel állampolgár lakott területen kívül a megengedett 110 kilométer/óra helyett 172 kilométer/óra sebességgel hajtott járművével.
A legtöbb gyorshajtót hétfőn szűrték ki, akkor összesen 56 gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök, közülük 34 külföldi volt - jegyezte meg a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!