Belföld

2011.06.15. 06:58

Hamis mosószert találtak Rajkánál

Csaknem négyezer flakon márkajelzés nélküli folyékony mosószert találtak Rajkánál: egy nap alatt az is tisztázódott, hol gyártották az anyagot - közölte szerdán Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője.

MTI

 A Rajkánál, kilépéskor ellenőrzött szlovák teherautón talált 3840 flakon feladója a szállítólevél tanúsága szerint egy olyan magyarországi kft. volt, amelynek adószámát fél évvel ezelőtt a NAV felfüggesztette. A kamiont kísérő személyautó hátsó ülésén pedig több mint nyolcezer holland nyelvű matricát, mintegy négyezer szlovák nyelvű vásárlói tájékoztatót, valamint a kamion rakományához tartozó szállítólevél további két példányát és a küldő magyar cég bélyegzőjét találták - áll közleményében.
Nem sokkal később Győr-Moson-Sopron megyében megtalálták azt az üzemet, ahol a flakonokat megtöltötték. Az akcióban lefoglalt mosószer becsült értéke tízmillió forint, a - szintén lefoglalt - gyártósoré kétszer ekkora.
A közlemény szerint jelenleg két embert gyanúsítanak áru hamis megjelölésével, amiért akár 3 év szabadságvesztést is kaphatnak. Az idén két korábbi ügy során több mint százezer liter hamisítványt foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!