Belföld

2010.04.28. 04:42

Gyurcsányt akarják

FMH - A Népszabadság online értesülése szerint városi MSZP-vezetők és megyei pártelnökségi tagok támogatásukról biztosították Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, s ha ő nem tér vissza, a pártból való kilépést helyeztek kilátásba.

MTI

Az internetes portál keddi információi szerint elsősorban kisebb városi "pártegységekről" van szó.
A portálon, és a Népszabadság nyomtatott kiadásában is az olvasható: "... többen írásban azt is közölték a volt pártelnökkel, hogy ha rövid időn belül 'nem aktivizálja magát', illetve 'nem tér vissza' valamelyik vezető tisztségbe, úgy kilépnek a pártból és felszámolják helyi szervezeteiket".
A lap emlékeztet arra, hogy Gyurcsány nemrég az MTI-nek arról beszélt: az MSZP elnökségének lemondása megnyitja az utat az átfogó értékelés előtt. Úgy vélte: célszerűbb lenne, ha más-más személy töltené be a pártelnöki, a frakcióvezetői és a parlamenti alelnöki posztot. Bejelentette, a kongresszus előtt átfogó értékelést tesz közzé az elmúlt évekről, s javaslatokat fogalmaz meg a következő hónapokra és évekre. Erről a párt helyi szervezeteinek vezetőivel és tagjaival is konzultál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!