Belföld

2011.09.25. 09:09

Gyurcsány: nincs szükségünk az MSZP vagyonára

"Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk" - így reagált Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan.

MTI

A volt kormányfő a facebook oldalán tett szombat esti bejegyzésében azt írta: "olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba."
   
"Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben" - mutatott rá, hozzátéve, hogy "vitáink éppen arról szólnak, hogy amit mi keresünk, amit a választók szerintünk keresnek, az mintha elveszett volna. És lankad a hitünk, hogy valaha megtaláljuk-e még ebben a pártban."
   
"Ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat" - írja volt miniszterelnök.
   
Gyurcsány Ferenc azt is felidézi, hogy platformja néhány hete azt javasolta: ha a Fidesz egypárti támogatással akar választási törvényt alkotni és elfogadni. a szocialisták azt ne tűrjék szótlanul, hanem ebben az esetben aktív bojkottal reagáljanak. Ez a kezdeményezésük azonban nem került napirendre.
   
Az MSZP szombati választmányi ülésén - amelyen Gyurcsány Ferenc nem volt jelen - a pártelnök, Mesterházy Attila is élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárásáról nem döntöttek, elfogadtak viszont egy határozatot, amely kimondja: az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt alapszabálya, etikai normái ellen. A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti.
   
A szocialista belviták azután kerültek ismét a nyilvánosság elé, hogy a Demokratikus Koalíció javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett MSZP-s politikusok adják vissza képviselői helyüket, hogy annak fenntartásáról vagy megvonásáról a párttagok dönthessenek. Mesterházy Attila válaszul rendkívüli frakcióülést hívott össze, és úgy értékelt: Gyurcsányék az MSZP-ből való távozásukat készítik elő, és ha így van, mielőbb menniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!