Belföld

2010.02.02. 10:57

Gyurcsány: nem segítem a Fidesz-kampányt

FMH - Gyurcsány Ferenc levélben mondta le az Országgyűlés költségvetési bizottságának keddi ülésén való részvételét. Indokai szerint nem rendelkezik elég információval a témában, másrészt külföldre utazik.

MTI

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő levélben tájékoztatta Varga Mihályt, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes elnökét arról, hogy nem tud megjelenni a testület keddi ülésén.
Az MTI-hez is eljuttatott dokumentum szerint a volt miniszterelnöknek nem állt módjában és szándékában elfogadni a meghívást.    
Kedden "hivatalos külföldi meghívásnak teszek eleget, másrészt pedig a hivatkozott témakörben nem rendelkezem olyan egyedi információval, amelyet Ön, illetve bizottsága eddigi tevékenysége során nem ismerhetett volna meg, vagy amelyet a hivatalos iratok, dokumentumok tanulmányozásával, kellő szakértelem és munka befektetésével a továbbiakban ne ismerhetne meg" - olvasható a levélben.    
Gyurcsány Ferenc kérte Varga Mihály megértését abban, hogy "nem áll módjában a Fidesz kampányát segíteni".
A Fidesz kezdeményezésére tart ülést kedden délelőtt a parlament költségvetési bizottsága, ahol a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2006-os adatszolgáltatása a téma. Az ülésre meghívót kapott Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter is.
A Fidesz január 27-én tett feljelentést közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc és Veres János ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán.
Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója arra hivatkozott: a Fővárosi Ítélőtábla Langmár Ferenc újságíró feljelentése alapján megállapította, hogy "súlyos mértékben megsértették az adatvédelmi törvény azon rendelkezését, amely az adatok nyilvánosságra hozatalát rendeli el", és kötelezte a KSH-t, hogy tegye közzé az uniós társintézményének már megküldött adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!