Belföld

2012.01.27. 17:22

Gyűjtik a tanárok e-mail címét a kormányhivatalok

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem utasította arra a kormányhivatalok vezetőit, hogy kérjék be a pedagógusok elektronikus levélcímeit; a tárca pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ügyben felvette a kapcsolatot a kormányhivatalokkal.

MTI

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) előzőleg ugyancsak közleményben tudatta: jogsértőnek tartja, hogy a megyei kormányhivatalok az érettségit szervező középiskolák igazgatóit arra kérték, küldjék meg számukra az adott iskolában foglalkoztatott pedagógusok személyes e-mail címeit.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a PSZ közlésére úgy reagált: a KIM nem utasította ilyen adatkérésre a kormányhivatalok vezetőit.

A KIM közleménye szerint a minisztérium felvette a kapcsolatot a kormányhivatalokkal, hogy információt kérjen arról: történt-e valahol az érettségit szervező iskolák pedagógusainak e-mail-címeire vonatkozó adatkérés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!