Belföld

2009.05.26. 07:10

Gyógyszerautomatákból is vásárolhatnánk

FMH - Az Egészségügyi Minisztérium jogszabály-módosító tervezete szerint a patikák utcafrontra nyíló oldalán, bizonyos esetekben pedig orvosi rendelőkben, illetve a helyi önkormányzat épületében helyezhetnének el gyógyszerautomatákat.

feol.hu

Bár a jogszabály még nem készült el, már akad vállalkozás, amely a patikáknak kínál erre alkalmas automatákat - írta a Magyar Nemzet. A lap keddi számában arról írt, hogy a gyógyszerek ilyen árusítását, még akkor is, ha csak vény nélkül árusítható gyógyszerekre vonatkozna, elutasítja a Magyar Gyógyszerészi Kamara. A kamara elnöke kijelentette: nincs szükség ilyen automatára. Ez nem oldja meg a kistelepülések gyógyszerellátási gondjait, hiszen a berendezés csak a vény nélkül kapható medicinák szűk körét árusítaná, miközben a vidéken élőknek a receptköteles, sokszor életmentő orvosságokhoz való hozzájutás is nehézkes. A berendezés nem segít továbbá a patikai ügyeleti rendszer problémáin sem - mondta Horváth Tamás, aki szerint a minisztériumnak inkább ezek megoldásán kellene fáradoznia. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!