Belföld

2010.01.28. 13:46

Gőzölgő víz tört fel a városközpontban

Az egyik zalakarosi utca sarkán spontán melegvizes forrás tört fel. A földből bugyogva feltörő, enyhén gőzölgő víz hőfoka is árulkodik arról: nem ivóvízvezetékből származik.

feol.hu

Alig pár nappal ezelőtt vették észre a közelben lakók, hogy a Jegenye sor sarkán lévő közterületen, a villanyoszlop tövében kisebb tócsa keletkezett. Akkor még nem különösebben foglalkozott a jelenséggel senki, ám mikor szerdán alaposan megnőtt a tócsa mérete, értesítették a Vízmű szakembereit. Mindenki arra gondolt ugyanis, hogy eltört egy vízvezeték – ám nem sokkal később kiderült, hogy erről szó sincs.
 
- Magam is azt hittem, csőtörés van, és folyik a drága ivóvíz a semmibe – magyarázta Novák Ferenc önkormányzati képviselő. A helyszín közelében kisebb laktanyával rendelkező önkéntes tűzoltó egyesület elnökének, miután a Zalai Hírlapnak megmutatta a helyszínt, szinte folyamatosan csörgött a telefonja, annyi újságíró kért tőle információkat  – Ki is hívtam a vízműveseket, akik a helyszínre küldték egy csapatukat, mely egyértelműen megállapította, hogy szó sincs csőtörésről. Ekkor vált világossá, hogy spontán kitört egy forrás.
 
A közeli mentőállomásról kölcsönkért hőmérő segítségével magunk is meggyőződhettünk róla: a fagyott földrétegen átjutó víz még a felszínen, mínusz tíz fokban is 22 Celsius fokos maradt – ez a szakemberek szerint arról árulkodik, hogy „odalent” 40-45 fokos lehet.

További részletek és fotók hamarosan a zalaihirlap.hu oldalán, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!