Belföld

2009.07.08. 17:02

Fót fideszes polgármestere fejbe dobta az alpolgármestert

Fót - Könnyű testi sértés miatt jár el a Dunakeszi bíróság, miután Fót város szocialista alpolgármestere feljelentést tett a kedd esti testületi ülésen a fideszes polgármesterrel történt veszekedés során elszenvedett sérülés miatt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

feol.hu

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a feljelentés a dunakeszi rendőrségre érkezett, ahonnan a helyi bírósághoz továbbították az ügyet. Egy másik, szintén a fóti önkormányzatot érintő ügyben a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat nyomozást - utalt rá. A város polgármestere ugyanis még júniusban tett ügyészségi bejelentést vesztegetés gyanúja miatt. Egy titokban készített hangfelvételen  az önkormányzat pályázati pénzei egy részének megszerzéséről beszélgettek hárman, ennek részleteit kutatják a rendőrök - tette hozzá.

Fábry Béla, a város szocialista alpolgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az ominózus keddi ülésen a polgármester elleni bírósági kereset benyújtása szerepelt volna a napirenden. A testület egy része szerint ugyanis a város első embere sorozatos törvénytelenségeket követ el, ezért  indokolt lenne tisztségének megszüntetése. A polgármester azonban - állítása szerint - megakadályozta az ülés megtartását. Jogvitába, szóváltásba keveredtek, miközben a polgármester a keze ügyében lévő konnektorral megdobta őt, amitől eleredt az orra vére. Csak gyors reflexeinek köszönheti, hogy az éles tárgy nem okozott nagyobb sérülést - mondta. Ezek után az alpolgármester elment a rendőrségre, ahol bejelentést tett az esetről.

Az MTI Mádly Zsolt polgármestert nem érte utol, ám Pozderka Gábor, a Fidesz városi alelnöke, képviselő, szemtanúként szintén beszámolt a történtekről. Elmondása szerint az ülést nem volt joga az alpolgármesternek összehívni, emiatt alakult ki a szóváltás. A vita hevében az alpolgármester a polgármester kezére ütött, ő pedig kitépte a mikrofon zsinórját az asztalba épített csatlakozóból. A zsinór vége pedig a lendülettől elérte az alpolgármester arcát. Megfogalmazása szerint, a sértett teátrális módon szenvedést színlelt, nem látszott, hogy vér folyna az orrából. 

Az ülés mindenesetre elmaradt. A háttérhez tartozik - hívta fel rá a figyelmet a politikus - hogy egy jogszabályi módosítás értelmében a megyei közigazgatási hivatal törvényességi felügyelete ez év januárjától lényegében megszűnt az önkormányzatok felett, így vitás esetekben nincs aki döntsön.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!