Belföld

2012.03.14. 19:49

Figyelem, tilos a tűzgyújtás!

A kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás és a nyílt láng használata, mert a fokozott tűzveszély miatt országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.

MTI

Az erdészeti hatóság közleményében hangsúlyozta: a vidékfejlesztési miniszter március 11-től határozatlan ideig országos általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el, továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy az erdők, illetve az erdők és fás területek határától 200 méteren belül még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás és a nyílt láng használata.

Az elszáradt lágyszárú növényzet és lomb könnyen lángba kaphat, valamint már egy közepes erősségű, váltakozó irányú szél is segítheti a tűz terjedését - hívják fel a figyelmet.

Az MgSzH közleménye szerint Magyarországon tavaly több mint nyolcezer alkalommal volt erdőtűz; az ilyen tüzek pedig többnyire emberi gondatlanság, szándékosság miatt keletkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!