Belföld

2009.12.14. 13:53

Feljelentést tett Molnár Oszkár a terhes nők ügyében

Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő az állítása szerint a magzatukat a magasabb pótlék reményében szándékosan károsító terhes nők ügyével kapcsolatban.

MTI

Ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő, edelényi polgármester a legfőbb ügyésznél az állítása szerint a magzatukat a magasabb pótlék reményében szándékosan károsító terhes nők ügyével kapcsolatban, több bűncselekmény gyanúja miatt - közölte hétfőn az MTI-vel Baranyi Ferenc, az edelényi polgármesteri kabinet munkatársa.Edelény polgármestere idén júniusban egy képviselő-testületi ülésen beszélt erről. Az ügy azonban csak azután váltott ki országos visszhangot, hogy az elhangzottak egy részét valaki az egyik videomegosztó portálon szeptemberben, "a választási kampány előkészületeinek a nyitányakor közzétette" - mondta Baranyi Ferenc.
Hozzátette: a Molnár Oszkárt a politikában és a sajtóban támadókat, illetve az ügyben egyedüli hatóságként eljáró Egyenlő Bánásmód Hatóságot az sem befolyásolta, hogy időközben kiderült, egy évvel korábban ugyanerről a jelenségről beszélt Szabó Éva szocialista országgyűlési képviselő frakciója esélyegyenlőségi munkacsoportjának balatonőszödi ülésén. Véleménye szerint több sajtótermékben napvilágot láttak hasonló tudósítások, Moldova György is írt erről miskolci riportkönyvében, és több egészségügyi, oktatási felmérés ugyancsak foglalkozott már a speciális nevelési igényű gyermekek számának a növekedésével.
Baranyi Ferenc úgy fogalmazott: Molnár Oszkár feljelentésében vizsgálat megindítását kéri a legfőbb ügyésztől "az abban leírtak, a csatolt dokumentumok és a tanúskodást vállaló vagy abból a célból beidézhető személyek ismeretének a birtokában".
 Feljelentésében Molnár Oszkár több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosítással kapcsolatos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt. A polgármester arról is ír a legfőbb ügyésznek, hogy vannak, akik állami gondoskodásba adják gyermekeiket, akiket utána hozzátartozóik hoznak ki az intézetből nevelőszülőként - mondta Baranyi Ferenc, hozzátéve: a gyerekek így visszakerülnek igazi szüleikhez, a felnőttek pedig felvehetik az utánuk járó magasabb járandóságot.  
 Molnár Oszkárnak az elmúlt időszakban több nyilatkozata látott napvilágot, ezek - egyebek mellett - cigányok által többségben lakott településeken élő, születendő gyermeküknek szándékosan ártó terhes nőkről, az ország vezetőinek a számonkéréséről és a "globális zsidó nagytőke terjeszkedéséről" szóltak.
A Fidesz országos választmánya hétfőn úgy döntött, hogy a Borsod megyei 8-as választókerületben a párt képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!