Belföld

2010.10.22. 09:23

Farkasok a Bükkben

FMH - Egyre gyakrabban észlelnek farkasokat a helybeliek a Bükkben, a vadállatok bárányokat, juhokat ragadnak el - írta pénteki számában a Heves Megyei Hírlap.

MTI

Az ordasok leggyakrabban Bélapátfalva, Mikófalva és Szilvásvárad környékén bukkannak fel. A legutolsó nyomot két nappal ezelőtt rögzítették.
   
A korábbi híradások még csak egy vadállatról szóltak, de a nyomok alapján már biztossá vált, hogy többen is tizedelik a környék gazdáinak állatait – nyilatkozta a lapnak Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park zoológusa. A szakember elmondta, hogy munkatársaival folyamatosan felügyelik a Bükk térségét.
   
Gombkötő Péter kiemelte, hogy a nagyragadozó alkalomszerűen előfordult már belterületen is, de az állat általában nem veszélyes az emberre. Persze tanácsos figyelni arra, hogy étellel vagy hulladékkal ne szoktassa senki lakott terület közelébe a farkast.
   
A nemzeti park szakemberei előző héten előadásokat is tartottak az érintett települések polgármestereinek és állattartóinak. Ismertették az alapvető védekezési szabályokat, és felhívták a figyelmet arra, hogy a nyomok észlelése során minden esetben gyorsan értesítsék a szakembereket. A lakosság számára ismeretterjesztő filmet is készítenek, amelyben ismertetik, mi a teendő, ha találkoznak egy farkassal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!