Belföld

2010.01.21. 12:46

Elszabadult a klórgáz - kiürítettek egy iskolát

Elszabadult klórgáz miatt ki kellett üríteni egy iskolát és egy ahhoz tartozó uszodát a III. kerületben csütörtökön.

MTI

A mentők tájékoztatása szerint a helyszínről 23 gyereket és 6 felnőttet szállítottak kórházba, közülük 8-an súlyosan megsérültek. A kerületi polgármester a felelősség kivizsgálását sürgette, mert az előzetes szakvélemények szerint személyi mulasztás történt.
A tűzoltóság szóvivője elmondta: Kaszásdűlőn, a Szőlőkert utcai iskola gépházában a dolgozók sósavat fejtettek át, ami az eközben klórral érintkezett. Az így keletkezett klórgáz pedig bejutott az uszoda és az iskola légterébe.
A tűzoltók semlegesítették a kifolyt veszélyes anyagot és átszellőztették az épületeket. Egy időre mindkét épületet ki kellett üríteni, de az iskola már újra használható - tette hozzá Molnár Péter.
A mentőszolgálat munkatársa közölte: a helyszínről 23 gyereket és 6 felnőttet szállítottak kórházba. Közülük 8-an súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, intenzív ellátást nem igényelnek. A többi könnyű sérült várhatóan még a nap folyamán elhagyhatja a kórházat.
Óbuda-Békásmegyer polgármestere közölte az MTI-vel, hogy utasította az iskola vezetését: a személyi felelősség egyértelmű megállapítása után, azonnal indítsanak fegyelmi eljárást. Ezzel párhuzamosan Bús Balázs az eljárás idejére felfüggeszti a munkavállaló jogviszonyát, és intézményfenntartóként megteszi a szükséges jogi lépéseket.
A polgármester közleménye szerint az óbudai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanuszodájában történt klórgáz-mérgezés oka az előzetes tűzoltói szakvélemény szerint egyértelműen személyi mulasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!