Belföld

2011.04.20. 16:04

Előzetesben marad a felsőzsolcai jegyző és aljegyző

Meghosszabbították a felsőzsolcai jegyző és aljegyző előzetes letartóztatását, a kényszerintézkedés július 23-ig szól - közölte a Borsod megyei főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő szerdán az MTI-vel.

MTI

Martossy György elmondta, hogy a jegyzőt és aljegyzőt további öt esettel gyanúsítják. Hasonlóan az első öt ügyhöz azokban is vállalkozóktól kértek csúszópénzt gyorsabb ügyintézésért, építési engedélyek kiadásáért. Az árvíz kapcsán végzett szerződések esetén a pénz kifizetését attól tették függővé, hogy a vállalkozó visszautal-e 10 százalékot, vagy fix - milliós nagyságrendű - összeget.
A sajtószóvivő hozzátette, hogy jelenleg 10 rendbeli vesztegetést rónak a gyanúsítottak terhére, míg "a csúszópénz összege 12,5 millió forint".
Az osztályvezető ügyész arról is beszámolt, hogy az ügyben nincs új gyanúsított, de további esetekre még fény derülhet, hiszen javában tart a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!