Belföld

2010.10.11. 04:48

Elkótyavetyélt harci járművek?

Anyagáron adták el az elmúlt három évben a Magyar Honvédségtől azokat a harci járműveket, amelyek az árvízi és katasztrófavédelem alapjárműveinek számítanak a hadseregnél - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

MTI

A lap szerint a honvédség BMP harcjárműveiből 522 darabot értékesítettek a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő HM Currus Zrt.-n keresztül, főként olyan cégeknek, amelyek szétszerelt állapotban vagy működőképesen exportálták tovább az eszközöket. 
 A Magyar Nemzet azt írta: a BMP azért is rendkívül jól használható lett volna a felsőzsolcai árvíznél vagy a kolontári vörösiszap-katasztrófa helyszínén, mert szárazföldön öt tonna, vízen pedig tíz tonna a teherbírása, vagyis szárazon elvisz annyi homokzsákot, mint egy URAL tehergépkocsi, és a folyó vízből vagy bármilyen áradatból képes kimenteni az embereket.
Az üzleten a HM Currus Zrt. közel 170 millió forintot kaszált - írta a lap, amely megjegyezte azt is, hogy a cég volt vezérigazgatója jelenleg előzetes letartóztatásban van. mert az egyik fő gyanúsítottja a HM-nél lelepleződött, bűnszövetségben elkövetett vesztegetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!